De juiste fotograaf voor jouw fotoshoot

Het kiezen van de juiste paardenfotograaf

Ik weet niet hoe oud jij was toen het gebeurde. Misschien was je nog heel jong of is het op latere leeftijd. Waarschijnlijk herinner je het moment nog wel, het moment dat je voor het eerst in aanraking kwam met jouw liefste paard. Die grote bruine ogen, zachte neus en dat stoffige maar zachte vachtje. Dat was het moment waarop jouw paard je hart heeft gestolen en jouw partner in crime werd. Op een gegeven moment word er een speciale band opgebouwd en maken jullie geweldige dingen mee. Het vastleggen van die speciale band tussen jou en je paard is een van de belangrijkste dingen die je kan doen in de tijd die je met hem hebt en dit vastleggen is precies mijn doel als paardenfotograaf.

Je hebt waarschijnlijk honderden foto’s op je telefoon en misschien wel foto’s van jullie wedstrijden, maar hoeveel professionele portretten hebben jullie gemaakt door een paardenfotograaf? Je wil het beste voor je paard en dus ook de beste foto’s. Want foto’s worden vaak belangrijk op het moment dat je ze niet hebt.

Het vinden van een fotograaf

Vind een fotograaf die gespecialiseerd is in het fotograferen van paarden. Kan je niemand in jouw omgeving bedenken? Vraag vrienden of stagenootjes eens of zij aanraders hebben. De meeste paardenfotografen zijn actief op social media dus met een beetje zoeken op Facebook of Instagram kom je vaak ook al een heel eind! Natuurlijk kan je ook gewoon zoeken op Google naar een paardenfotograaf in jouw omgeving.

Het vinden van de juiste paardenfotograaf

Die paardenfotograaf is vaak zo gevonden, maar vind er dan nog maar eentje die bij je past. Het wordt vaker gezegd: ‘Een slechte fotograaf is duurder dan een goede omdat het tijd, geld en herinneringen verspild.’ Kijk dus goed of die fotograaf die jij hebt gevonden goed bij jou en je ideeën past. ‘Stalk’ jouw favoriete fotografen een beetje en kijk eens of je meer over ze kan vinden. Kijk of er positieve reviews van anderen te vinden zijn, bekijk het portfolio van de fotograaf en zoek ook eens naar mensen in je omgeving of zij de fotograaf ook kennen.

Zorg dat jouw fotograaf bij jou past in alle opzichten. Budget, woonplaats, stijl en natuurlijk ook de persoonlijkheid. Wanneer het niet klikt, verloopt de samenwerking altijd al wat stroever. Je moet je tenslotte op je gemak voelen tijdens jouw fotoshoot.

Het boeken van jouw fotoreportage

Zie een fotoshoot met je paard als een investering. Deze foto’s zijn blijvende herinneringen en worden met de tijd steeds waardevollere herinneringen. Ga in gesprek met jouw fotograaf en zorg dat je weet wat deze te bieden heeft, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Dingen om te vragen of uit te zoeken:

  • Wat krijg ik voor het bedrag wat ik moet betalen?
  • Krijg ik ook afdrukken bij de fotoshoot of moet ik deze los bestellen?
  • Mag ik de foto’s op social media gebruiken of zijn ze enkel voor privé gebruik?
  • Kan ik na de fotoshoot nog foto’s bij bestellen? Wat voor producten heeft deze fotograaf te bieden en wat zijn de prijzen voor deze producten?

Wanneer je precies weet wat je te wachten staat, leef je veel meer naar de fotoshoot toe! Je hoeft je geen zorgen te maken over randzaken, want een goede fotograaf heeft deze vragen allemaal al beantwoord en uitgelegd voor de fotoreportage aan.

En verder?

Bedenk wat je wil met de foto’s. Wil je alleen een aantal gave foto’s voor op Facebook of wil je ook tastbare herinneringen in huis hebben hangen na de fotoshoot. Bedenk dit van tevoren en bedenk ook wat je precies in huis wil hebben, zo weet je precies of de fotograaf die jij in gedachten hebt ook echt bij jouw idee past en of deze fotograaf überhaupt deze opties te bieden heeft.

Paardenfotograaf Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel

Over paardenfotograaf Claudia Dermois

Het paardenvirus begon bij mij al vrij vroeg, al vanaf jongs af aan moest en zou ik paardrijden. Mijn ouders hebben het weten uit te stellen tot ik 9 was en toen moest het dan echt gebeuren. Na een paar jaar op de manege ontmoette ik de New Forest merrie Natasja. Mijn eerste verzorgpony! Haar ondeugende karakter, kleine dribbelpasjes en enorme temperament maakte haar de leukste pony die er bestond. Helaas groeien pony’s niet met je mee en kwam het moment dat ik toch echt te groot werd voor Natasja, ik ben gestopt met haar verzorgen en ondanks dat ik de jaren erna super veel leuke paarden heb gereden, hield zij een plekje in mijn hart. Ik heb weinig mooie foto’s samen met Natasja en dat vind ik nogsteeds enorm jammer.

Ik ben begonnen met fotograferen om jou te kunnen geven wat ik niet heb gehad met mijn allerliefste viervoeter. Die geweldige herinneringen op beeld, die voor altijd blijven. Ondertussen zijn we 10 jaar verder en is dit waar ik mijn werk van heb gemaakt. Het vastleggen van de geweldige band tussen jou en je paard. Laat jij jullie verhaal hier beginnen?

Paardenfotograaf Claudia Dermois

Werkzaam door heel Nederland, woonachtig in Drenthe

In 2011 begonnen met het fotograferen van paarden en daar niet weer mee gestopt. Voor sommige jonge meiden is het slechts een periode, die paardengekte. Voor mij bleef dat en heb ik er zelfs mijn werk van gemaakt!

Met 10 jaar ervaring op zak is weet ik precies wat jij nodig hebt voor jouw onvergetelijke fotoshoot met je paard. Ook leer ik andere paardenfotografen de fijne kneepjes van het vak en help ze met het opbouwen van hun droombedrijf!

Wil je een fotoshoot boeken of meer informatie over mijn workshops?

Paardenfotograaf Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel

SHARE THIS POst

  1. […] fotoshoot is natuurlijk ook een hele onderneming, kijk daarom goed welke fotograaf er bij jou past! Ben ik die fotograaf? Dat is natuurlijk een hele eer voor mij! Ik vertel je graag meer over de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *