Leer Claudia beter kennen

Hi! Ik ben Claudia

Als paardenfotograaf die voornamelijk actief is in Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel is het mijn passie om jou en jouw liefste viervoeter op een unieke manier vast te leggen.

Al van jongs af aan ben ik betoverd door paarden, na lang zeuren was het dan eindelijk zo ver en mocht ik als klein meisje beginnen met paardrijden. Ik ben begonnen in de dressuurring en een aantal jaar geleden compleet verliefd geworden op de westernsport. 

Bijna tien jaar geleden kwam naast het paardrijden een nieuwe hobby, fotograferen. De hele dag sleepte ik mijn camera overal mee naartoe en was geen paard in de omgeving meer veilig. Elke dressuur- of eventingwedstrijd in de buurt heb ik bezocht en nam ik mijn camera mee om te oefenen en beter te worden in wat ik graag deed.

Na die tien jaar dieren fotograferen heb ik een flinke rugzak met ervaring die me de paarden fotograaf maakt die ik nu ben. Laat je inspireren, neem een kijkje bij mijn werk en wie weet spreken we binnenkort wel af en gaan we samen naar een prachtig natuurgebied om foto’s te maken van jouw allerliefste paard.

paardenfotograaf en liefhebber

Waarom paardenfotograaf?

Ik heb zelf mogen ervaren hoe geweldig de band tussen paard en eigenaar mag zijn en hoe sterk deze kan worden in soms zo’n korte tijd. Helaas weet ik ook hoe snel zoiets voorbij kan zijn en dat herinneringen dan het enige is wat je nog hebt. Je merkt pas hoe belangrijk foto’s zijn als je ze niet hebt en dat is precies waarom ik er het liefst zo veel mogelijk mensen met hun paard op de foto zet. 

Het fotograferen van de band tussen paard en mens is iets bijzonders om te doen en dit intieme moment vastleggen is wat ik het allerleukste vind. Die ene fractie van een seconde die voor altijd tastbaar wordt, dat is waar ik het voor doe en waar ik het meeste plezier uit haal. Ik probeer niet enkel een mooi plaatje te schieten maar ook een unieke ervaring, een echt dagje uit mee te geven. De afwisseling van het fotograferen maakt het voor mij zo leuk, elke dag en elk paard is weer anders wat het een enorme uitdaging maakt!

Ingeschreven bij Kamer van Koophandel - 2021

Baan opgezegd en fulltime gaan fotograferen

Eerste workshops en cursussen gegeven

Ingeschreven bij Kamer van Koophandel

2021

Eerste 'specials' georganiseerd

Complete huisstijl en aanbod veranderd 

Gestopt met het fotograferen van evenementen

2020

Ik fotografeerde mijn eerste internationale concours

Overgestapt van Sony naar Canon

Eerste publicatie landelijke krant

2017 - 2019

Ik fotografeerde alleen maar evenementen - 2016

Eerste minishoots werden georganiseerd

Ik fotografeerde mijn eerste bruiloft

2016

Eerste publicatie in plaatselijke krant

Begonnen als huisfotograaf Vereniging het Groninger paard

2015

Eerste publicatie op voorpagina Bokt.nl

2014

mijn eerste evenement - 2013

Mijn eerste website kwam online

Ik verkocht mijn eerste foto's op evenementen

Ik had mijn eerste betaalde fotoshoot!

2012 - 2013

Ik kreeg mijn eerste camera voor mijn verjaardag

2011

2011-2020

Het verhaal achter
Claudia Dermois fotografie

Mijn favorieten

Mijn hondje Clio

Wildlife

Western rijden

Een super knappe en ondeugende Duitse Herder kwam in 2020 bij ons wonen! Onze Clio maakt geen enkele dag saai.

Ik volg de opleiding Wildlife Management en ben super enthousiast over alle dieren! Dankzij mijn opleiding heb ik al met heel veel diersoorten gewerkt.

Na jaren dressuur gereden te hebben ben ik geswitcht naar het western rijden! Wat een geweldige manier van paardrijden