Hi! Ik ben Claudia

Als paardenfotograaf die voornamelijk actief is in Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel is het mijn passie om jou en jouw liefste viervoeter op een unieke manier vast te leggen.


Al vanaf jongs af aan begeef ik me tussen de paarden. Dressuur rijden, honderd keer eraf vallen tijdens de springlessen en uiteindelijk begonnen met western rijden. In de afgelopen tien jaar heb ik bijna elk weekend, tussen het paardrijden door, besteed aan het fotograferen van deze prachtige dieren. Uiteindelijk zijn deze twee hobby’s samengekomen tot mijn grootste passie: paardenfotografie.

Als ‘paardenmeisje’ weet ik maar al te goed wat een band met een paard inhoudt. Dat is iets speciaals wat je alleen snapt als je het zelf meegemaakt hebt. Je bent helemaal in je element en vergeet alle problemen om je heen even als jij samen met je beste vriend even in je bubbeltje zit. Wanneer jouw paard iets mankeert, trek je gewoon de hele planning over de kop want hij is het belangrijkste. Die speciale band, dat is iets wat alleen iemand kan fotograferen die snapt wat dat inhoudt.

Als paardenfotograaf is het mijn doel om jullie unieke band vast te leggen en hier de mooiste herinneringen van te maken. Laten we dit samen gaan maken!

paardenfotograaf en liefhebber

Waarom paardenfotograaf?

Soms is het best druk. Een baan, misschien nog wel een opleiding, een huishouden en daarnaast nog je paard! Een paard onderhouden kost veel tijd maar toch doe je het steeds weer, omdat je zo dol bent op jouw vriend en je het niet anders zou willen. Ik wil jou graag de mogelijkheid geven om de geweldige band tussen jou en je paard vast te laten leggen. Mijn doel is om een geweldige herinnering te creëren en hierbij de hechte band tussen jou en je paard vast te leggen. Mijn stijl kan je omschrijven als warm, spontaan en natuurlijk.

Ik heb zelf mogen ervaren hoe geweldig de band tussen paard en eigenaar mag zijn en hoe sterk deze kan worden in soms zo’n korte tijd. Helaas weet ik ook hoe snel zoiets voorbij kan zijn en dat herinneringen dan het enige is wat je nog hebt. Je merkt pas hoe belangrijk foto’s zijn als je ze niet hebt en dat is precies waarom ik er het liefst zo veel mogelijk mensen met hun paard op de foto zet. 

Het fotograferen van de band tussen paard en mens is iets bijzonders om te doen en dit intieme moment vastleggen is wat ik het allerleukste vind. Die ene fractie van een seconde die voor altijd tastbaar wordt, dat is waar ik het voor doe en waar ik het meeste plezier uit haal. Ik probeer niet enkel een mooi plaatje te schieten maar ook een unieke ervaring, een echt dagje uit mee te geven. De afwisseling van het fotograferen maakt het voor mij zo leuk, elke dag en elk paard is weer anders wat het een enorme uitdaging maakt!

Gestopt met het werken naast fotograferen!

Eerste workshops en cursussen gegeven

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

2021

De eerste 'specials' werden georganisserd

Complete huisstijl en aanbod veranderd

Ik stopte met het fotograferen van evenementen

2020

Ik fotografeerde mijn eerste internationale concours

Overgestapt van Sony naar Canon!

2018 - 2019

Ik stopte met mijn bijbaantje naast het fotograferen. Dit gaf zoveel extra tijd om aan mijn bedrijf te werken! - 2021

In 2017 bezocht ik meer dan 30 evenementen om te fotograferen

Eerste publicatie in de landelijke krant

2017

De eerste minishoots werden georganiseerd!

Ik fotografeerde mijn eerste bruiloft

2016

Eerste publicatie in plaatselijke krant

Begonnen als huisfotograaf Vereniging het Groninger paard

2015

het fotograferen van evenementen stopte niet en werd hetgeen waar ik hele weekenden mee wist te vullen - 2017

Er werd een foto van mij gepubliceerd op de voorpagina van Bokt.nl

Ik startte mijn Facebookpagina op waardoor ik mijn foto's met iedereen kon delen en ik binnen een aantal weken 1000 volgers kreeg! Wow!

2014

Mijn eerste 'echte' fotoshoots waren een feit!

Ik fotografeerde mijn eerste evenementen en begon met foto's verkopen.

2013

Voor mijn verjaardag kreeg ik mijn eerste spiegelreflexcamera. Dagenlang oefende ik op mijn verzorgpony en honden thuis!

Door jaren te oefenen heb ik mezelf het fotograferen aangeleerd

2011 - 2012

Ik fotografeerde mijn eerste evenement - 2013

2011-2020

Mijn reis als
paardenfotograaf

Mijn favorieten

Mijn hondje Clio

Wildlife

Western rijden

Een super knappe en ondeugende Duitse Herder kwam in 2020 bij ons wonen! Onze Clio maakt geen enkele dag saai.

Ik volg de opleiding Wildlife Management en ben super enthousiast over alle dieren! Dankzij mijn opleiding heb ik al met heel veel diersoorten gewerkt.

Na jaren dressuur gereden te hebben ben ik geswitcht naar het western rijden! Wat een geweldige manier van paardrijden

Waar kan je mij van kennen?

Naast het internet zijn er ook heel wat foto's verschenen in tijdschriften en verenigingsbladen!