Een kleine terugblik op 2022

Zo, aan het eind van het jaar is het tijd voor een kleine terugblik op 2022. Er is weer een boel gebeurd, veranderd en gegroeid. Met natuurlijk hele mooie hoogtepunten maar ook wat dieptepunten. Ik neem je mee in een aantal van mijn favoriete momenten van het afgelopen jaar!

Ik begon 2022 goed met een prachtige shoot van Quarter dekhengst Chic Surprise. Toen ik aankwam stond er een van top tot teen glimmende hengst te wachten en wist ik dat dit wel eens een succes kon gaan worden. Samen met Sanne en Wessel hebben we foto’s gemaakt en startte ik mijn jaar goed! Wat tof!

Reiningruiters op de foto

Misschien ken je deze foto’s onderhand wel en misschien ben je er ook al wel helemaal klaar mee, maar deze foto’s maakte ik in januari 2022! Samen met collega Yessica de Reus ging ik op pad en belandden we samen op Stal Wennekers waar we met een stel flitsers wat gingen uitproberen. Het resultaat mag er zeker zijn! Als kers op de taart, kwam de foto ook nog op de cover van The Western Rider. Wauw!

Werken in de dierentuin

Mijn jaar bestond niet volledig uit fotograferen, ik haalde namelijk ook mijn opleiding Wildlife dierverzorger en werkte een tijdje in de dierentuin. Helaas bleek dit toch niet te combineren met mijn eigen bedrijf en heb ik na een tijdje besloten om toch vol voor mijn eigen bedrijf te gaan en het werken tussen de geweldige dieren daar te stoppen. Ik heb met heel veel plezier de uilen, roofvogels en primaten verzorgd en als ik wat meer tijd zou hebben, zou ik het zo weer doen! Wat een geweldige ervaring!

Naar het strand!

Eindelijk! Na meer dan 10 jaar lang paarden fotograferen, ging ik voor het eerst een shoot doen op het strand! We hadden prachtig weer en gek genoeg was er niemand te bekennen op het strand, waardoor we alle rust en ruimte hadden om ons eens even uit te leven! Merrie Dersina, een ervaren fotomodel, wist natuurlijk precies wat de bedoeling was en liet zich van haar beste kant zien. We hebben wel eens vaker shoots gedaan en dan was ze een beetje druk maar de zeewind deed haar goed en ze gedroeg zich voorbeeldig!

Voor het eerst fotografeerde ik paarden die met koeien werkten! Maar dit was stoer! Ik was te gast bij The Northern Outlaws in Oldeberkoop, zij beoefenen de disciplines Teampenning en Cutting en dit had ik eigenlijk nog nooit in het echt gezien. Ik kwam aan op de boerderij waar alle koeien al klaar stonden en waar de paarden al stonden te trappelen om aan het werk te gaan. Een hele toffe ervaring en ik denk dat ik komend jaar z├ęker weer terugkom!

Er is teveel om op te noemen. Ik maakte bijna 50.000 foto’s dit jaar, dus in 1 post dit samenvatten is vrijwel niet te doen! Er gingen meer dan 400 paarden op de foto door het hele land heen en ik heb van mijn hobby nu echt mijn beroep kunnen maken. Een droom die werkelijkheid is geworden!

Dit jaar heb ik voor het laatst de shoots met de kerstkrans gedaan. Na 3 jaar vond ik het wel mooi geweest en heb ik besloten een einde te breien aan de kerstfotoshoots. Ik heb nog een heleboel mooie shoots kunnen doen en ben aan het nadenken over volgend jaar, wie weet!

Wil jij komend jaar graag een fotoshoot? Boek op tijd jouw shoot want er zitten al behoorlijk wat weekenden vol! Doordeweeks heb ik altijd wat meer plek maar ook hier is het natuurlijk goed om vooraf te bespreken.

Ik wil iedereen bedanken voor het afgelopen jaar! De steun, de lieve woorden, het vertrouwen in mij en mijn bedrijf. Tot volgend jaar!

SHARE THIS POst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *