De perfecte tijd voor een fotoshoot

Wanneer is de perfecte tijd voor een fotoshoot met je paard?

Ik zal maar met de deur in huis vallen. De perfecte tijd komt waarschijnlijk niet. In de zomer is het te heet en zijn er veel vliegen, in de winter zitten er geen mooie bladeren aan de boom, in de herfst is er kans op regen en in de lente is je paard nog nét niet helemaal uit zijn wintervacht.

Het perfecte moment gaat waarschijnlijk niet komen maar wanneer je toch wacht op dit perfecte moment, ga jij die fotoshoot misschien nooit doen. Hoe zonde zou dat zijn?

NU is de perfecte tijd om een professionele fotograaf in te huren en dit zijn 5 redenen waarom:

1 – Het houdt een keertje op..

Zoals voor bijna alle huisdieren helaas geldt, ze leven korter dan wij en je weet nooit wanneer het moment komt dat het stopt voor ze. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe graag we de toekomst ook willen plannen, er liggen altijd verrassingen en veranderingen op de loer die de situatie in 1 seconde kunnen veranderen.

2 – Je bent echt mooi genoeg

Helaas een excuus wat ik vaak hoor is dat mensen zeggen: ‘Ja, maar ik zie er niet uit op de foto’. Wanneer je dit blijft denken en stug blijft volhouden, praat je jezelf alleen maar naar beneden en zal je ook nooit blij worden met een foto waar jij bij op staat. Kijk eens goed op mijn website rond, er zit geen enkel professioneel fotomodel bij. Alle mensen op mijn site zijn paardenliefhebbers die nog niet zo vaak voor de camera hebben gestaan, kijk ze eens stralen!

Mijn lens is nog nooit gebroken en ik heb ook nog nooit iemand niet op de foto gezet omdat diegene niet knap genoeg was, dus die smoesjes werken helaas niet. Stop met jezelf naar beneden halen en wacht niet op dat ‘perfecte’ moment! Feel the fear and do it anyway!

3 – Die ene droomfoto ga je niet met je telefoon maken

Ik weet dat de camera’s op onze telefoons steeds beter worden maar laten we eerlijk zijn, het is moeilijk om die perfecte foto samen met jouw paard met een telefoon te maken. Je paard beweegt, zijn hoofd lijkt wel 10 keer groter dan zijn lichaam of de kleuren zijn toch net niet zoals jij het wil en er ‘moet’ eigenlijk wel een filtertje overheen. 

Blijf niet hopen op die ene perfecte foto met je telefoon maar durf te investeren in die fotoreportage. Ik probeer hier echt niet mijn eigen fotoshoot te verkopen, want het kan best zijn dat je mijn stijl helemaal niet zo mooi vindt. Maar laat die foto’s maken! Of het nou door mij gedaan wordt of door een collega fotograaf.

4 – Jouw fotograaf gaat je verrassen 

Je hebt jouw droomfoto helemaal in je hoofd! Hij moet gemaakt worden op de heide bij die ene boom! Wanneer jij een professionele fotograaf inhuurt, gaat deze jou zeker weten verrassen met nieuwe inzichten, andere plekjes die je zelf nog nooit gezien had en net even die andere kijk op de situatie waardoor je unieke beelden van jou en je paard gaat krijgen. En dan maakt het echt niet uit welk seizoen of temperatuur het buiten is, want daar weet een goede fotograaf echt raad mee!

5 – Ook jouw paard is fotogeniek

‘Ja, maar mijn paard kijkt altijd raar op foto’s.’ Vaak klopt dit ook wanneer je een selfie maakt met je paard. Wanneer je een expert achter de lens hebt, scheelt dit al een boel. Een professionele paardenfotograaf heeft vaak al honderden situaties meegemaakt, die laat jouw paard nog leuk kijken in haar slaap, haha!

Na al die fotoshoots weet de fotograaf vaak precies wat wel en wat niet werkt, waardoor jouw paard als een echte ster op de foto staat. Wacht niet tot jouw paard op commando zijn oortjes mooi naar voren doet, want in de 10 jaar dat ik fotografeer heb ik dat nog nooit meegemaakt.

Wacht alsjeblieft niet tot volgende maand of volgend jaar met het maken van foto’s want voor je het weet is het voorbij en heb je helemaal geen foto’s van jouw trouwe viervoeter. Onthoud: Foto’s worden pas belangrijk op het moment dat je ze niet hebt. 

Eerder schreef ik al dat het mij echt niet gaat om fotoshoots verkopen, want het kan best zijn dat mijn stijl jou helemaal niet aanspreekt. Maar laat die foto’s maken! Nu is het moment want nu kan het nog, je weet helaas niet wat de dag van morgen brengt. Zoek een fotograaf waarvan de stijl je aanspreekt en die binnen jouw budget ligt en ga ervoor.

Wil je nou wel een fotoreportage laten maken door mij? Dan vind je natuurlijk alle informatie hier!

Vanaf jongs af aan al helemaal dol op paarden en heeft dit doorgevoerd in haar werk. Woont in Drenthe maar reist het hele land door om prachtige paarden met hun eigenaar op de foto te zetten. Het doel van elke fotoreportage: de band tussen paard en eigenaar vastleggen op de meest liefdevolle manier

Claudia Dermois

paardenfotograaf

Meer over Claudia

Bekijk mijn werk in het portfolio

Fotoshoot boeken? Alle info!

Volg een workshop paardenfotografie