De 8 leukste cadeau’s voor fotografen!

De feestdagen komen er weer aan en wat geef je nou die bevriende fotograaf? Ik help je op weg met 10 leuke en praktische cadeau tips voor fotografen! Hieronder geef ik 8 ideeën die je voor een niet te hoge prijs kan aanschaffen en waar jij ‘jouw’ fotograaf misschien wel heel blij mee gaat maken!

1. SD-kaart houder

Geheugenkaartjes zijn kleine dingetjes die ook heel snel kwijt raken! Een SD-kaart houder is dus een mooi cadeau om te geven aan een fotograaf. Deze komt altijd van pas en ze zijn er in veel verschillende vormen en maten. Bijvoorbeeld deze leren van The Hantler (link) is een hele chique variant of kies een stevig koffertje (link) voor de SD-kaartjes

2. Fotohalsters

Deze is speciaal voor de dierenfotografen! Een fotohalster/fotolijn komt altijd goed van pas. Hierdoor lijkt het alsof het paard/hond los in de natuur loopt terwijl ze stevig aan een touwtje zitten, wel zo veilig. Zelf gebruik ik deze fotohalsters altijd (link) maar ook over deze webshop (link) hoor ik veel goede verhalen

3. Camera cleaning set

Wie een camera veel gebruikt moet hem natuurlijk ook goed schoonmaken! Een schoonmaaksetje voor de camera is daarom geen slecht plan. Bijvoorbeeld deze set (link) heeft alles wat nodig is om een camera goed te onderhouden!

4. Geheugenkaartjes

Een fotograaf heeft nooit genoeg geheugenkaartjes en in de meeste camera’s gaan dezelfde kaartjes, dus dat is ideaal! Ook wanneer er een nieuwe camera komt, kunnen deze kaartjes gewoon weer gebruikt worden en dat is natuurlijk onwijs handig! Zelf gebruik ik altijd deze kaartjes (link)

5. Isolerend matje

Veel (dieren)fotografen zijn geregeld op de grond te vinden, dus een geïsoleerd matje/picknickkleed is een ideaal cadeau voor fotografen! Geen natte broek, geen koude billen en niet overal zand vinden, ideaal! De matjes zijn natuurlijk in 100 verschillende soorten en maten te vinden, dus een beetje googelen brengt je al snel op leuke varianten zoals deze of deze (link)!

6. Cameralens mok

Een grappig hebbedingetje, de cameralens mok! Een leuke thermosbeker in de vorm van een lens die perfect mee kan onderweg. De beker heeft een schroefdop zodat die niet lekt.

Er is een variant voor de Canon liefhebber (link) en er bestaat ook een Nikon-mok (link)!

7. Reflectiescherm

Heeft de fotograaf waarvoor jij een cadeautje wil kopen nog geen reflectiescherm? Dan is dit best een tof cadeau! Het is niet duur en heel fijn om in huis te hebben. Zo kan de fotograaf makkelijker het licht regelen in de foto of de aandacht trekken van een paard (want die vinden deze dingen best spannend haha!)

Dit reflectiescherm (link) is multifunctioneel en heeft 5 ‘kleuren’ waardoor hij in elke situatie van pas komt!

8. Fotografie tijdschriften

Er zijn verschillende tijdschriften over fotografie te koop, vaak wel in een Bruna, Primera of zelfs in de supermarkt zijn ze te vinden! Tijdschriften als Zoom, DIGIFOTO pro, Roots (heel leuk voor de natuurliefhebber) of het natuurfotografie magazine zijn leuke bladen boordevol tips en tricks! Hier kan je niet de fout mee in gaan!

Wil de fotograaf waar jij een cadeau voor gaat kopen graag van zijn/haar hobby zijn beroep maken? Denk dan ook eens aan een coachingsessie, hiermee kan ‘jouw’ fotograaf flinke stappen zetten en sneller zijn dromen waar maken! Dat is wel een geweldig cadeau om onder de kerstboom te kunnen leggen.

SHARE THIS POst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *