Wat ik eerder had willen leren als paardenfotograaf

Toen ik begon als paardenfotograaf waren er nog maar weinig cursussen beschikbaar, was YouTube nog een stuk minder uitgebreid dan nu en wilde ik alles zelf uitvogelen. Nu ben ik blij dat voor alles wat je kan verzinnen een cursus is want dit maakt het leven toch echt een stuk makkelijker. En dat is dan ook hetgeen wat ik als eerste graag had willen leren, hulp van anderen inschakelen! Sommigen vinden het de makkelijkste weg kiezen maar waarom zou je geen gebruik maken van de kennis die iemand anders al heeft en met jou wil delen?

Een aantal dingen die ik eerder had willen leren als paardenfotograaf. Paardenfotografie tips Claudia Dermois fotografie

Check het tuig!

Oh man, hoe vaak ik wel niet tot in de late uurtjes losse riempjes en scheve frontriemen heb bewerkt. Check altijd het tuig voordat je begint met het maken van foto’s! Laat niks aan het toeval over want voordat je het weet zit je bij 20 foto’s hetzelfde riempje weg te werken.

Voordat ik begin met het fotograferen van een paard met tuig om, controleer ik zelf al het tuig nog eens zodat ik zeker weet dat alles goed zit. Wanneer er achteraf iets niet blijkt te kloppen is er maar 1 iemand die daar verantwoordelijk voor is, want je had het tenslotte zelf kunnen controleren!

Wanneer een deur dicht kan, doe die dan ook dicht

Hoe logisch dit ook klinkt. Doe het! Die ene keer dat ik het niet heb gedaan, viel de amazone van haar pony en deze ging door alle openstaande deuren (5 welteverstaan, oepsie) zo weer richting huis. Hadden we 1 van die deurtjes nou maar dicht gedaan, dan hadden we geen pony’s hoeven vangen! Hier heb ik zeker van geleerd en nu geldt voor mij de regel: Als het dicht kan, gaat het dicht.

Een aantal dingen die ik eerder had willen leren als paardenfotograaf. Paardenfotografie tips Claudia Dermois fotografie

Paardenfotograaf zijn is moeilijker dan het lijkt!

Hoe vaak ik wel niet hoor: oh, je maakt een paar foto’s en dat is het! Ha-ha, was dat maar zo! Toen ik begon vond ik het ook allemaal niet zo ingewikkeld, totdat ik me er in ging verdiepen en het eigenlijk best lastig bleek.

Paarden die niet meewerken of zelfs wegrennen, weersomstandigheden die het lastig maken en de snelle bewegingen die de paarden kunnen maken. Het zijn allemaal factoren die het lastiger maken dan dat het lijkt!

Oefenen, oefenen, oefenen! Dat is mijn enige advies. Volg cursussen, doe portfolioshoots en kijk stiekem een beetje af bij anderen die je inspireren. Hoe doen zij het? Voel je ook vooral vrij om het gewoon eens te vragen!

SHARE THIS POst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *