Jouw portfolio als paardenfotograaf

Portfolio paardenfotograaf, paardenfotografie tips

Jouw portfolio als paardenfotograaf is natuurlijk erg belangrijk. Wat zet je wel in je portfolio en wat niet? Ik deel een aantal tips met je om een mooi portfolio op te bouwen en hoe jij straks je klanten precies kan laten weten wat ze kunnen verwachten aan de hand van jouw portfolio!

Schoon jouw portfolio regelmatig op

Waarschijnlijk maak je nu alweer hele andere foto’s van 1 of 2 jaar geleden, probeer daarom je portfolio altijd up to date te houden! Gooi foto’s van meer dan anderhalf jaar geleden uit je portfolio en vul hem aan met nieuwe foto’s, zo zien jouw toekomstige klanten altijd de meest recente foto’s en weten ze welke kwaliteit en stijl foto’s ze kunnen verwachten tijdens hun shoot.

Laat alleen zien waarvoor jij geboekt wil worden

Vind je kinderen helemaal geweldig om te fotograferen? Zet ze dan zeker in jouw portfolio! Maar vind je het juist helemaal niks om kinderen te fotograferen? Ook al heb je zo’n vreselijk leuke foto gemaakt met een kind en haar pony, plaats deze niet in je portfolio. Doe je dit wel, dan geef je namelijk de indruk dat je ook kinderen fotografeert terwijl je dit dus eigenlijk liever niet doet.

Jouw portfolio bevat alleen maar foto’s die je zelf mooi vind en waar je echt plezier aan hebt gehad om te maken, zodat je dit plezier in de toekomst ook behoudt. (en niet elke week kinderen met pony’s aan het fotograferen bent als je dat niet leuk vindt)

Portfolio paardenfotograaf, paardenfotografie tips

Less is more

Beter 10 geweldige foto’s in jouw portfolio dan 75 ‘net-niet-plaatjes’. Je wil natuurlijk een mooi portfolio kunnen laten zien aan jouw toekomstige klanten maar voorkom dat je er foto’s in zet die je eigenlijk net niet mooi genoeg vindt, dit is zonde van de ruimte en geeft een verkeerd beeld aan jouw klant.

Zorg voor afwisseling!

Niet iedereen heeft thuis een prachtige Spaanse hengst staan met hele lange manen. Bestaat jouw portfolio voornamelijk uit die foto’s? Misschien schrik je klanten die dat juist niet hebben wel af, die denken misschien wel: ‘oh, mijn bruine recreatiepaard past hier echt niet tussen, ik zoek wel een andere fotograaf’.

Probeer dus in jouw portfolio af te wisselen in verschillende kleuren en rassen paarden, zodat elke klant die jij wil bedienen aangesproken wordt door jouw foto’s!

Vul jouw portfolio aan

Heb je het gevoel dat jouw portfolio niet precies weergeeft wat jij zou willen laten zien? Vul jouw portfolio aan! Investeer een aantal uren in een portfolioshoot, zoek een perfect model wat bij jouw wensen past zodat je dit weer kan laten zien aan jouw toekomstige klanten. Een portfolioshoot is een geweldige manier om te oefenen en tegelijkertijd jouw website/portfolio te verbeteren.

Vind je een portfolioshoot spannend om te plannen of is het lastig om een model te vinden? Je kan natuurlijk ook altijd een meeloopdag volgen bij een ervaren paardenfotograaf of een priveworkshop paardenfotografie!

Portfolio paardenfotograaf, paardenfotografie tips

SHARE THIS POst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *