Jezelf onderscheiden als fotograaf

Jezelf onderscheiden als fotograaf

Hoe kan je jezelf nou onderscheiden als fotograaf in een overvolle markt? Het lijkt bijna onmogelijk met zóveel fotografen in Nederland. Zelfs in een relatief kleine niche als paardenfotografie zijn er misschien wel meer dan honderd concurrenten die allemaal hetzelfde willen als dat jij graag wilt. Hoe onderscheid je jezelf nou?

Ik ben van mening dat onderscheiden door middel van foto’s bijna niet meer mogelijk is, natuurlijk verschilt ieders stijl wat maar laten we wel stellen dat er gewoon heel veel anderen zijn. Waar haal je het dan vandaan?

Onderscheiden in service

Doe net dat stapje extra voor jouw klant, dit kan vanalles zijn! Zelf stuur ik mijn klanten altijd een leuk welkomstpakket met goodies en een magazine met tips voor de fotoshoot, dit is minder standaard dan een mailtje met wat info én ze krijgen een super leuke verrassing zo vlak voor de shoot!

Je kan je onderscheiden door je foto’s nét iets sneller te leveren dan anderen, een prachtig album aan te bieden na de shoot of bijvoorbeeld door een vooraf een kennismakingsgesprek te doen met je klant waardoor ze jou al beter leren kennen en hierdoor met een gerust gevoel de shoot tegemoet gaan.

Specialiseren!

Een niche als paardenfotografie is natuurlijk nog best breed, door je nóg iets meer te specialiseren binnen jouw niche word jij als fotograaf nog specialer. Fotografeer bijvoorbeeld alleen westernpaarden of alleen mensen met een shetlander, hierdoor heb jij een heel herkenbaar punt waardoor klanten wellicht eerder naar jou toe komen voor een shoot met hun liefste Shetlander.

Laat je inspireren

Wat inspiratie opdoen is natuurlijk nooit verkeerd, alleen kies er eens voor om die inspiratie op te doen buiten jouw niche in plaats van er binnen. Als alle paardenfotografen hetzelfde doen, ben jij niet meer heel speciaal. Maar wellicht zie je iets heel tofs bij een bruidsfotograaf of iemand die alleen newborns op de foto zet, laat je juist door deze mensen inspireren bij het onderscheiden van jezelf als fotograaf. Misschien kom je wel op een heel nieuw idee wat nog niemand doet binnen de paardenfotografie!

Jezelf onderscheiden als paardenfotograaf

Heb jij moeite met je onderscheiden van de rest? Ik kan je helpen! Door middel van een 1-op-1 coachingsessie kunnen wij samen aan het werk gaan om jouw fotografiebedrijf er nog meer uit te laten springen!

SHARE THIS POst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *