Welke website builder heb je nodig als fotograaf?

Welke website builder heb je nodig als fotograaf?

Welke website builder heb je nodig als fotograaf? Poeh, lastig als je het mij vraagt! Maar ik heb er de afgelopen jaren heel wat getest en sites bij gehost en ik heb toch wel mijn duidelijke favoriet! Ik som de voor- en nadelen op die de websitebuilders in mijn ogen hebben en hopelijk help ik je een handje!

Showit

Dit is de websitebuilder die ik momenteel gebruik en ook gelijk mijn favoriet! Maar.. Je moet het wel echt leuk vinden om met je website bezig te zijn. Showit is een enorm uitgebreid programma waarbij je alles kan maken wat je maar kan bedenken, dit is ook gelijk het nadeel want echt ├ílles is mogelijk. Wil je gewoon ‘even snel’ een site in elkaar zetten, dan raad ik Showit niet direct aan want als je interesse hier niet ligt, is het een behoorlijke kluif.

Wil je Showit testen? Via deze link kan je je aanmelden (referral code), de eerste 2 weken zijn gratis!

Voordelen Showit

 • Alles is mogelijk bij Showit, je kan bouwen wat je maar wil
 • Vriendelijke en behulpzame klantenservice die snel reageert
 • Veel mooie templates te koop waarbij je vrij snel een website kan bouwen (bekijk bijvoorbeeld eens deze templates)

Nadelen Showit

 • Onwijs veel mogelijkheden, wanneer je niet heel handig bent met computers kan het zelf bouwen van een website best een pittige klus zijn
 • Alles is in het Engels
 • Showit regelt geen hosting van je website, dit betaal je dus nog naast je abonnement bij Showit
 • Je hebt een creditcard nodig

Jimdo

Een tijdje zat ik bij Jimdo, ze hebben verschillende templates waar je uit kan kiezen en waarmee je echt binnen no-time een website hebt staan. Paar teksten toevoegen, leuke foto’s erin en je bent klaar! Echter was dit ook gelijk het nadeel want je zat volledig vast aan deze templates en als je een beetje ander design wilde, ging dat feest mooi niet door.

Voordelen Jimdo

 • Super snel een website ‘gebouwd’
 • Verschillende templates die goed toe te passen zijn binnen jouw fotografie bedrijf
 • Nederlandse helpdesk en uitleg
 • Inclusief hosting, je hebt dus maar te maken met 1 partij wat heel fijn is

Nadelen Jimdo

 • Je zit vast aan de templates en er is vrijwel geen ruimte voor eigen inbreng
 • Weinig opties in de websitebuilder
 • Sommige templates lijken wat gedateerd en amateuristisch, hierin lopen andere builders echt een stuk voor op Jimdo

Pixieset

Veel fotografen zullen Pixieset wel kennen van de galerijen die je kan versturen naar klanten maar je kan er ook een website bouwen en ook best wel een mooie! Ik heb heel lang Pixieset gebruikt voor mijn website en ik gebruik het nog steeds voor het verzenden van mijn galerijen. Ik miste echter een paar opties bij Pixieset en dit heeft me doen besluiten om over te stappen.

Wil jij snel een mooie en professionele website bouwen zonder veel poespas? Gebruik deze link om je aan te melden bij Pixieset! (referral code)

Voordelen Pixieset

 • Snel een professionele en goed uitziende website
 • Alles in 1 systeem! Je galerijen passen perfect bij jouw website en je kan zelfs je klantencontact via Pixieset laten lopen!
 • Makkelijk een blog bij te houden via Pixieset
 • Diverse gratis templates te gebruiken
 • Inclusief hosting

Nadelen Pixieset

 • Beperkte design-opties, niet alles wat je kan verzinnen is mogelijk en per template zit je vast aan een bepaalde indeling van de site
 • Betalen kan alleen met creditcard
 • Alles is in het Engels
 • Je zit aan een beperkt geheugen in je website, wil je meer foto’s op je site zetten? Dan moet je eerst upgraden
 • Pixieset werkt niet heel fijn samen met andere programma’s, zoals een mailprogramma of boekingsformulier.

Zoals je leest, voor ieder wat wils. Op de vraag: Welke website builder heb je nodig als fotograaf? is dus niet echt een antwoord te geven, het ligt volledig aan wat jij zelf fijn vindt om mee te werken! Zelf is prutsen met mijn website (of die van een ander) mijn hobby waardoor ik enorm geniet van Showit maar ik kan ook goed begrijpen dat wanneer het je niet heel erg interesseert, Showit een behoorlijk indrukwekkend programma is. Ik hoop dat -door het opsommen van mijn voor- en nadelen- ik je iets verder heb geholpen in de keuze voor een websitebuilder! Heb je vragen, dan kan je me natuurlijk altijd een berichtje sturen!

SHARE THIS POst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *