Blackfoto’s. Hoe werkt dat nou?

Je wil graag een blackfoto van je paard. Wat is er precies nodig voor een goede blackfotoshoot? Hoe zorg je er precies voor dat jij samen met jouw fotograaf de beste resultaten kan behalen?

De locatie

Niet elke locatie is geschikt om een blackfoto van je paard te maken, zo kan je bijvoorbeeld buiten in het bos niet de mooiste foto’s maken. Wat je dan wel nodig hebt? Een brede schuurdeur!

De staldeur van jouw paard is vaak veel te smal en daardoor is die niet geschikt. De deur moet minstens 2 meter breed zijn zodat we voldoende ruimte hebben. Het handigste is als deze deuropening aan de schaduwkant van de schuur/stal zit.

Hoe donkerder de schuur, hoe beter. Wanneer er direct ramen tegenover de opening zitten, plak deze dan voor één keertje af of hang er een dikke deken voor, dit neemt al een heleboel licht weg waardoor we goed aan de slag kunnen en er in de nabewerking geen belangrijke details verloren gaan.

Veeg de vloer van de opening ook goed aan want op een blackfoto zie je elk rommeltje liggen. Yvet heeft de vloer hier keurig aangeveegd en daardoor zijn de resultaten een stuk mooier dan wanneer er nog allemaal stro, hooi en zand ligt!

Wanneer de vloer niet goed aangeveegd is, kunnen er niet zulke mooie blackfoto’s gemaakt worden van het hele lichaam van je paard en dat is zonde, want kijk eens hoe prachtig deze 2 op de foto staan!

Oefenen!

Ondanks dat blackfoto’s niet veel nodig hebben en je niet ver van huis hoeft voor deze foto’s, is het wel goed om te oefenen! Vaak moeten paarden dóór de deuropening maar nu moeten ze in de deuropening blijven staan. Zeker voor paarden die nog niet veel hebben geoefend zullen snel geneigd zijn om door te lopen in plaats van op deze plek te wachten, paarden zijn natuurlijk gewoontedieren en het is tenslotte altijd de gewoonte dat ze door deze deur naar binnen of naar buiten gaan.

Oefen dus goed met het stilstaan in de deuropening en kijk ook of je een stukje bij je paard kan weglopen, zo is er meer ruimte om die mooie blackfoto’s te maken!

Heel goed poetsen

Op de foto zie je veel details maar op een blackfoto zie je écht alles! Poets je paard dus extra goed en zorg ook dat, wanneer jij het tuig van je paard op de foto wil, dit ook goed schoon is. Vergeet ook vooral het bit niet vrij te maken van etensresten en je zadel nog eens goed af te stoffen.

Is dit allemaal geregeld? Dan wordt de fotoshoot vast en zeker een succes! Wil jij jouw blackshoot graag boeken of nog iets meer informatie? Bekijk de mogelijkheden hier!

SHARE THIS POst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *