5 voorbeeld poses voor een shoot met je paard

Heb je binnenkort een shoot met jouw paard? Ik heb 5 voorbeeld poses die jij kan toepassen tijdens jouw fotoreportage met je paard!

Om te beginnen: Ik praat jou door de shoot heen en ik ga er vanuit dat een andere fotograaf dat ook doet. Maar, het is natuurlijk wel fijn om zelf ook wat ideetjes te hebben tijdens jouw fotoshoot.

1. Face to face

Deze pose kan zo knus als je zelf wil! Iets meer afstand tussen jou en je paard voorkomt een kopstoot maar je kan ook (als je het vertrouwt) je hoofd tegen die van jouw paard aanleggen. Hierdoor wordt de foto nog zachter en liever! Sommige paarden kijken alle kanten op behalve de jouwe, je kan dan natuurlijk altijd een snoepje of een beetje gras in je hand houden, om zijn hoofd wat te sturen.

Je komt bij deze pose best in de natuurlijke ruimte van jouw paard, dus let goed op de signalen van jouw paard. Is hij er klaar mee? Ga dan maar snel door naar de volgende pose om het leuk te houden voor iedereen.

2. Even een ommetje maken

Deze is altijd leuk! Ook wanneer jouw paard zijn geduld begint kwijt te raken is het lekker om even een stukje met hem te kunnen lopen. Zo kan jouw paard de (eventuele) spanning weer een beetje afvloeien én heb je een leuke foto tegelijkertijd.

Je hoeft tijdens het maken van deze foto’s niet altijd strak in de camera te kijken. Een hand op zijn hals of schoft staat wat liefdevoller en maak gerust een praatje onderweg.

3. Achterstevoren

‘Ik wil graag jouw paard van z’n mooiste kant zien’, hahaha! Je zet het paard met zijn billen naar de fotograaf (een beetje schuin zodat je ook de rest van het lichaam nog kan zien en het geen kont met een hoofd eruit lijkt), als hij eenmaal staat leun jij tegen de schouder aan en zorg je dat je paard omkijkt. Zelf doe ik dit vaak door de helpende hand (die heb je écht nodig tijdens jouw shoot!) een geluidje te laten maken, een nieuwsgierig paard kijkt dan vanzelf om!

4. Hurken

Deze voorbeeld pose is ook fijn voor als je een wat kleinere pony hebt. Je torent niet boven hem/haar uit en zo kan je toch mooi op de foto samen. Ook met een groot paard is deze pose natuurlijk heel mooi! Neem een snoepje of een plukje gras en je paard zal al snel jouw hand volgen naar beneden. Het beste is om geen paardengeluidjes of andere afleiding te gebruiken want dan gaat het hoofd van jouw paard natuurlijk weer vrij snel omhoog.

5. Alle neuzen dezelfde kant op

Zet je paard in een hoek van 45 graden ten opzichte van de fotograaf en zorg dat waar zijn billen heen wijzen, zijn neus ook naartoe gaat. Je zet je paard in een soort ‘banaantje’. Kijk vervolgens met jouw paard mee naar de kant die hij ook op kijkt! Bijvoorbeeld naar jouw helpende hand die weer eens gek staat te doen om de aandacht van je paard te trekken.

Een fotoshoot kan best spannend zijn..

.. maar vergeet niet: het moet vooral een hele leuke ervaring zijn! Voor jou én voor jouw paard. Forceer daarom niks en doe ook geen dingen die jij of jouw paard niet leuk vinden. Probeer te ontspannen en geef het ook aan als je het wél spannend vind, want dan kan jouw fotograaf je hiermee helpen!

Wil jij nou graag een fotoshoot boeken bij mij? Lees hier alle informatie!

SHARE THIS POst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *