Voorbereiden op jouw fotoshoot

Voorbereiden op jouw fotoshoot: Bereid jezelf goed voor!

What to wear?

Yes! Jouw fotoshoot is binnenkort! Waarschijnlijk de eerste struggle, wat moet je aan?! Je hoeft natuurlijk niet altijd iets nieuws te kopen maar bekijk gewoon eens goed je kledingkast. Dat ene shirt wat je al een tijdje niet aan hebt gehad maar wel heel leuk vindt. Waarom zou je die niet aandoen naar de fotoshoot! Pak meerdere outfits in, zodat je altijd nog kan wisselen halverwege je fotoreportage. Vergeet ook niet om sieraden en accessoires bij je outfit te pakken, want dit maakt het natuurlijk net even af! Wanneer je twijfelt kan je natuurlijk altijd even overleggen met jouw fotograaf! Het belangrijkste is uiteindelijk dat je je goed voelt in wat je draagt.

Ik heb een aantal voorbeelden van leuke outfits voor je verzameld: Klik hier!

Verwen jezelf!

Neem echt even de tijd voor jezelf, want het is jouw dag! Lak je nagels in een mooi kleurtje (want de camera ziet alles), ga naar de kapper of doe je haar zelf mooi. Wanneer je make-up op doet naar de fotoshoot, doe dan iets meer op dan dat je gewend bent. Op de foto valt je make-up altijd een beetje weg, dus dat mag best ietsje meer!

Voorbereiden op fotoshoot met paard

Voorbereiden op jouw fotoshoot: Bereid ook je paard goed voor

Oefenen, oefenen, oefenen!

Laat niks aan het toeval over en oefen met je paard. Kan hij niet zo goed stilstaan op commando? Schenk hier aandacht aan. Vind hij het spannend op vreemde locaties? Bezoek de locatie al eens op een rustig moment, zodat het spannendste er al af is voordat je hem in het diepe gooit en verwacht dat hij zich perfect gedraagt.

Wat moet jouw paard dragen?

Naast dat je zelf natuurlijk een leuke outfit aan doet, kan je ook nadenken over je paard! Wil je een mooi hoofdstel, jouw favoriete halster of juist helemaal ‘niks’ (je paard krijgt dan een fotohalster om). Bedenk ook of je je paard wil invlechten of liever de manen los. Hoe dan ook, denk hier goed over na en als je tuig wil gebruiken tijdens jouw fotoshoot; zorg dat het goed past, dat alle riempjes netjes vastzitten en dat er geen kapotte onderdelen aan je tuig zitten.

Eerst je paard, dan jij!

Wanneer het de dag van de fotoshoot is, bereid dan eerst je paard voor en neem dan de tijd voor jezelf. Het is zonde als je in je nette kleding je paard moet gaan staan poetsen en er straks allemaal vlekken op je kleding zitten! Maak je paard klaar alsof je op wedstrijd gaat. Was hem, knip z’n oortjes nog even netjes bij en vlecht hem in (als je dit wil). Een beetje babyolie op de neus en rondom de ogen maakt het plaatje helemaal af! Wanneer jouw paard er helemaal tip-top uitziet is het tijd voor jezelf! Neem de tijd en vergeet niet even wat te eten voor de fotoshoot want voor je het weet zijn we zo een paar uur verder!

Wanneer het dan echt zo ver is en jouw fotograaf komt op de locatie hoef je niet zo veel meer te doen. Relax, lach en maak plezier! Dit is het belangrijkste op jouw dag.

Voorbereiden op fotoshoot met paard

Wil je meer informatie over een fotoreportage van Claudia Dermois fotografie? Lees alle informatie!

SHARE THIS POst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *